Archívum

Felgyorsult a felszámolások számának növekedése – “Elhúzódó recesszióra kell számítani”

2009-01-01

Alaposan felgyorsult a felszámolások számának növekedése az utolsó negyedévben. A válság tehát nem maradt meg a pénzügyi szféra keretei között, így egyre valószínűbb, hogy elhúzódó recesszióra kell számítani – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató cég jelentéséből, amely a december 31-ig közzétett cégadatok alapján készült.

Tovább

A Nyugat-Dunántúlra tört be először a válság

2008-12-01

Ahogyan a fejlettséggel járó előnyök, úgy a válság hátrányai is először érik el a Nyugat-Dunántúli Régiót – ez derül ki az Opten céginformációs szolgálat friss jelentéséből. A térségben egész évben az országos átlagnál lényegesen gyorsabban nőtt a felszámolások száma, de az utolsó három hónapban már több mint kétszer annyi cég jutott erre a sorsra mint egy évvel korábban.

Tovább

A nagy bezárások novemberig nem érték el a kisebb cégeket

2008-12-01

Noha a legnagyobb leépítéseket éppen a Közép-Dunántúli Régióban jelentették be a multinacionális társaságok, a válság hatásai még nem mutatkoznak meg a cégadatokban, sőt a régió az utolsó három hónapot tekintve némiképp még jobban is áll az országos átlagnál – derül ki az Opten céginformációs szolgálat jelentéséből.

Tovább

Országszerte szaporodnak a válságjelek, régiónkban még nem

2008-12-01

Az Opten céginformációs szolgálat adatai szerint országszerte gyorsuló ütemben nő a felszámolások száma, de a kedvezőtlen jelenségből a régió eleddig kimaradt. A jelenség okain még sokat fognak vitatkozni, az viszont biztos, hogy Észak-Magyarországon kevesebb céget számoltak föl az év első 11 hónapjában, mint tavaly.

Tovább

Az Észak-Alföldön korábban köszönt be a válság

2008-12-01

Az országos átlagnál korábban, már az év elején megindult a felszámolási eljárások számának növekedése az észak-alföldi Régióban. A térségben már az év első felében is 30 százalékot meghaladó ütemben nőtt a felszámolások száma, míg az országos átlag csak az utolsó három hónapban ugrott 40 százalék fölé – derül ki az Opten céginformációs szolgálat legfrissebb adataiból.

Tovább

Dél-Dunántúlra megérkezett a válság

2008-12-01

A felszámolások számának növekedést tekintve megállapítható, hogy a Dél-Dunántúli Régióba megérkezett a válság. Már az első 11 hónapot tekintve is gyors ütemben nőtt a felszámolások száma a régióban, az utolsó három hónapban viszont egyenesen megkétszereződött az előző év azonos időszakához képest – derül ki az Opten cégadat szolgáltató adataiból.

Tovább

A Dél-Alföldi Régióba is megérkezett a válság

2008-12-01

A cégadatok tanúsága szerint az utolsó három hónapban egyre több munkát kapnak a felszámoló biztosok a régióban. A Dél-Alföldön eddig sem volt rózsás a helyzet, ám az utolsó három hónapban már csaknem másfélszer annyi céggel szemben indítottak felszámolási eljárást, mint egy évvel korábban – állítja az Opten céginformációs szolgálat.

Tovább

Felgyorsult a felszámolások számának növekedése

2008-12-01

Egyértelműen felgyorsult a felszámolások számának növekedése az utóbbi három hónapban. Az év egészét 18, az utolsó három hónapét viszont 40 százalékos növekedés jellemezte, de még nem mondhatjuk biztosan, hogy ez már a válság – derül ki az Opten Informatikai Kft. legfrissebb jelentéséből.

Tovább

Duplájára nőtt a felszámolások száma

2008-12-01

Egyértelműen felgyorsult a felszámolások számának növekedése az utóbbi három hónapban. Az év egészét 18, az utolsó három hónapét viszont 40 százalékos növekedés jellemezte, de még nem mondható biztosan, hogy ez már a válság hatása. Igaz ugyanakkor az is, hogy novemberben ötödével több céget alapítottak.

Tovább

Kormányzati igazgatási szünet

2022. december 22. és 2023. január 6-a között a 369/2022. (IX. 29.) Korm. rendeletnek megfelelően (kormányzati igazgatási szünet elrendeléséről és a kormányzati igazgatási szünetre alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról) adatforrásaink egy részénél kormányzati igazgatási szünet lesz, ezért az állami adatszolgáltatások akadozhatnak. Ez hatással lehet a szolgáltatásainkban az adatok frissítésére.