Archívum

A válság kettészakította az országot

2010-03-01

Nyugat Magyarországon vége a válságnak Kelet-Magyarországon viszont még tombol – ez derül ki felszámolási adatainkból. A tavalyi második félévben kibontakozó tendenciák általánossá váltak, a dunántúli régiókban határozottan csökken a bedőlt cégek száma, a Közép-Magyarország Régióban és az ország keleti felében pedig növekszik. Üdítő kivétel Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, amelyen mintha átrobogott volna a válság.

Tovább

Tovább dagad a csődhullám

2010-03-01

Továbbra is emelkedik a cégbezárások száma, nem hagy alább a csődhullám– derül ki cégünk februári jelentéséből. A cégfelszámolások számának remélt stagnálása helyett további megszűnésekkel kell számolnunk, ami a válság elhúzódását jóslók véleményét támasztja alá.

Tovább

Csökkent a felszámolások száma januárban

2010-02-01

Csökkent a felszámolások száma januárban, de a fellendülés éveit így is messze meghaladó 1296 cég ment tönkre januárban – derül ki cégünk legfrissebb jelentéséből. Adataink szerint elképzelhető, hogy a 7,1 százalékos csökkenés mögött munkanaphatás áll, de az adat még így is a KKV szektor elhúzódó agóniáját jelzi.

Tovább

Továbbra is sok a felszámolás az építőiparban

2010-02-01

2010-ben tovább nő a felszámolások száma az építőiparban – derül ki cégünk legfrissebb építőipari statisztikájából. A fizetésképtelenség miatt eljárás alá került cégek számát tekintve az emelkedés mértéke ugyan kismértékben csökkent 2010 januárjában, de maga az emelkedés 2008 óta folyamatos.

Tovább

Kormányzati igazgatási szünet

2022. december 22. és 2023. január 6-a között a 369/2022. (IX. 29.) Korm. rendeletnek megfelelően (kormányzati igazgatási szünet elrendeléséről és a kormányzati igazgatási szünetre alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról) adatforrásaink egy részénél kormányzati igazgatási szünet lesz, ezért az állami adatszolgáltatások akadozhatnak. Ez hatással lehet a szolgáltatásainkban az adatok frissítésére.