Archívum

Több mint 3600 rendezvényszervező vállalkozás várja a járvány végét

2020-03-27

A turizmus mellett a rendezvényszervezők váltak a koronavírus egyik első áldozataivá, hiszen már a betegség első megjelenésekor elkezdődött a különböző rendezvények, konferenciák tömeges lemondása és törlése. Ma még csak találgatni lehet, hogy a 3600 társas és egyéni vállalkozásból mennyi fogja megélni a 2021-es évet – állapítja meg az OPTEN céginformációs szolgáltató.

Tovább

A gazdasági károk enyhítésére ingyenessé teszi céginformációs rendszerét az OPTEN Kft.

2020-03-19

Ma még nehéz felmérni, mekkora volumenű gazdasági nehézségekkel kell megbirkózniuk a magyar vállalkozásoknak a koronavírus járvány által kialakult helyzetben. Az már most erőteljesen látszik, hogy kockázatosabbá vált a gazdaság, a késedelmes és nemfizető ügyfelek száma folyamatosan emelkedni fog. A hazai összefogást mutatja a magyar hátterű OPTEN Kft. kezdeményezése, amely 60 napra ingyenessé teszi a céginformációs rendszerhez való hozzáférést. Ezzel is csökkenthető a lánctartozások tömeges kialakulása.

Tovább

Hány cég és hány munkahely van veszélyben a hazai turisztikai szektorban?

2020-03-18

Ma még felmérhetetlen, hogy pontosan hány hazai KKV-t dönt be, illetve hoz nehéz helyzetbe a koronavírus járvány, hiszen a kényszerintézkedések gazdasági hatásai és azok végigfutása a különböző ellátási láncokon még csak most válnak érezhetővé. Vannak ágazatok, melyeket azonnal padlóra küldött a vírus, és vannak, melyeket csak később fog elérni a recesszió. Ugyanakkor a turizmusban és a vendéglátásban már most láthatóan súlyos problémák vannak. Az OPTEN céginformációs szolgáltató felmérte, mennyi hazai KKV, egyéni vállalkozó és legfőképpen munkahely került veszélybe a turisztikai szektorban.

Tovább

Csak egészség legyen (és működő gazdaság)!

2020-03-13

Nehéz lenne vitatkozni azzal, hogy az egészségnél nincs fontosabb az emberek számára. Ugyanakkor sokan nem is sejtik, hogy egy COVID-19 méretű világjárvány milyen módon hat a világ- és a magyar gazdaságra.  Dr. Csorbai Hajnalka – az OPTEN Kft. stratégiai igazgatója – foglalta össze a vírus várható hatását a magyar gazdaság különböző szektoraira.

Tovább

Virágzik a hazai hobbi-állateledel gyártás

2020-03-13

A többi ágazattól eltérően nemcsak az árbevétel, de a működő vállalkozások számának emelkedése is azt mutatja, hogy jó üzlet a házikedvencek különböző tápjainak előállítása – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból.

Tovább

Kormányzati igazgatási szünet

2022. december 22. és 2023. január 6-a között a 369/2022. (IX. 29.) Korm. rendeletnek megfelelően (kormányzati igazgatási szünet elrendeléséről és a kormányzati igazgatási szünetre alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról) adatforrásaink egy részénél kormányzati igazgatási szünet lesz, ezért az állami adatszolgáltatások akadozhatnak. Ez hatással lehet a szolgáltatásainkban az adatok frissítésére.